Popis produktu
Extrémne pálivá paprička. Rastlina dorastá okolo 100 až 150 cm. Plody sú 5 až 8,5 cm dlhé a 2,5 až 3 cm široké, so slabou, krehkou stenou a hladkým povrchom, dozrievajúce od zelenej do červenooranžovej farby. V dozretých plodoch po rozrezaní môžeme mnohokrát sledovať na vnútornej stene olejovité zažltnuté kvapôčky, ktoré pália aj na pokožke, pretože obsahujú vysoký podiel capsaicínu. Chuť zrelých plodov možno charakterizovať ako spočiatku suchú, s výrazným ovocným nádychom a s rýchlym nástupom veľmi ostrej pálivosti. Chuťou a ostrosťou sa táto paprička dá prirovnať k naozajstnému zázraku. Pálivosť je okolo 1 050 000 jednotiek SHU. Papriky sa využívajú na varenie indických pokrmov, na nakladanie či na sušenie. Ich výnimočná chuť dobre vynikne tiež v dezertoch. Sú vhodné na prípravu extrémne pálivých omáčok.